Συντήρηση τέντας

ΤΕΝΤΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ.

Συντήρηση τέντας


 Συντήρηση τέντας-Τεντόπανα


Συντήρηση τέντας να μάθετε πως μπορείτε να συντηρήσετε σωστά τις τέντες για να αυξήσετε την διάρκεια ζωή τους.Διαβάστε παρακάτω το κείμενο για να μάθετε μερικά κόλπα πως μπορούμε να επεκτείνουμε την μακροζωία της τέντας αλλά και να την κρατήσουμε σε ένα καλό και επιθυμητό επίπεδο όσο μπορούμε πιο πολλά χρόνια.

PictureΣυντήρηση τέντας – Καθαρισμός τέντας

Συχνά αμελούμε τη συντήρηση των τεντών μας. Το καθάρισμα όμως και η γενικότερη φροντίδα θα παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους. Παρακάτω υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές.
Φροντίστε να διατηρείτε καθαρές τις τέντες σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το σάπισμα του πανιού. Καλό είναι να απομακρύνετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οτιδήποτε πέφτει πάνω στις τέντες σας όπως στάχτη, περιττώματα πουλιών, φύλλα, αποτσίγαρα ή ακόμη και μικρά κομμάτια τσιμέντου από παρακείμενες οικοδομές, μπορεί σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες να διαβρώσει τη ποιότητα των πανιών. Επίσης λεκέδες που έχουν μείνει στο ύφασμα του τεντόπανου πάνω από ένα χρόνο μπορεί να μετατραπούν σε μούχλα. Το ίδιο καταστροφικό είναι και όταν το νερό της βροχής λιμνάζει πάνω στις τέντες. Αυτό τεντώνει και φθείρει τα νήματα του πανιού και επίσης δημιουργεί μούχλα και λεκέδες.
Εάν λοιπόν αντιληφθείτε ίχνη βρωμιάς στις τέντες σας ορίστε τι πρέπει να κάνετε: Αρχικά, το ύφασμα καθαρίζεται όταν είναι στεγνό. Η σκόνη και τα στίγματα φεύγουν με απαλό βούρτσισμα και ότι απομείνει με την ηλεκτρική σκούπα. Για το πλύσιμο χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή μια οικιακή ξύλινη σκούπα και μόνο με κρύο ή χλιαρό νερό (30-40ο C) απομακρύνετε τους λεκέδες. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού γιατί μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος και αν οι λεκέδες είναι πολύ επίμονοι δοκιμάστε ένα ουδέτερο απορρυπαντικό που θα ξεπλύνετε καλά. Φροντίστε να απομακρύνετε φύλλα δέντρων και κλαδιά γιατί κατά την αποσύνθεσή τους θα αφήσουν λεκέδες που μπορεί να μη βγαίνουν.
Για να μην δείτε στην τέντα σας αυτά τα απαίσια μαύρα στίγματα μούχλας και βρωμιάς αλλά να μείνει καθαρή για περισσότερο καιρό περάστε την με ένα διαφανές υλικό υγρής σιλικόνης, που θα βρείτε σε μορφή σπρέι ή βαφής στα χρωματοπωλεία. Δημιουργείται έτσι μια αδιάβροχη επίστρωση που προστατεύει τις τέντες από πολλά δεινά και θα αποτρέψει εκείνες τις σταγόνες που κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης διαπερνούν το πανί, συνήθως από τις ραφές και στάζουν στο εσωτερικό μέρος του χώρου κάλυψης. Να θυμάστε ότι η εργασία αυτή πρέπει να γίνει όταν το τεντόπανα είναι τελείως στεγνά και μετά πρέπει να μείνουν ανοιχτά στον ήλιο για να στεγνώσουν όλη μέρα.
Εξίσου σημαντικό είναι να επιδιορθώνετε άμεσα σχισίματα και μικροφθορές γιατί θα επιδεινωθούν πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβετε, η τέντα σας θα χρειάζεται αντικατάσταση. Αν έχει τρυπήσει το τεντόπανο καλύψτε την τρύπα κολώντας  πάνω της ένα κομμάτι από το ίδιο τεντόπανο (α ή ένα κομμάτι καραβόπανο, το οποίο θα έχετε κόψει λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να μπορεί να στερεωθεί καλύτερα. Σε περίπτωση που η τέντα έχει ξηλωθεί, διορθώστε την ζημία ράβοντας το προβληματικό σημείο με μια σακοράφα, στην οποία θα έχετε περάσει κερένιο σπάγκο.
Αντίστοιχα να ελέγχετε και τα μεταλλικά εξαρτήματα για σημάδια σκουριάς που θα εμποδίσουν την καλή λειτουργία των τεντών.Αποφύγετε να μαζεύετε τη τέντα σας όταν είναι το πανί βρεγμένο ή έχει σχηματιστεί πάγος στην επιφάνεια του ενώ σε περίπτωση ισχυρών ανέμων ή δυνατής βροχής η τέντα πρέπει να ανασυρθεί καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσουν οι βραχίονες της. Τέλος, μετά τη βροχή να κατεβάζετε τις τέντες σας για να στεγνώσουν.

                                   Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα και για:ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
              Τέντες Προσφορές – Τέντες Κήπου & Σκίασης – Πέργολες – Στόρια